Tvillingeforældre mangler hjælp

Par med tvillinger mangler hjælp fra Århus kommune og går ofte fra hinanden, fordi de bliver stressede

Forældre til tvillinger i Århus Kommune har i mere end et år måtte undvære offentlig hjælp i dagligdagen , skriver metroXpress.

Ordningen 'En ekstra hånd' skulle ellers hjælpe de pressede for­ældre, men på det seneste er ventelisten bare vokset og vokset.

-Det er meget uheldigt, for det er en voldsom belastning at skulle klare to spædbørn på en gang. Bor man ikke lige i nærheden af sin familie, kan kommunen være den eneste mulighed, man har for at få hjælp, Simon Møgelvang Bang, formand for flerlingeforeningen Freja.

Han oplever, at mange par ender med at gå fra hinanden på grund af stress, fordi de skal made, transportere og skifte babyer døgnet rundt.

Hos Århus Kommune fortæller udførerchef Anne Hyldegaard, at tvillingeforældrene ikke kan få hjælp, fordi der er mangel på arbejdskraft. Kvalificerede kontanthjælpsmodtagere i aktivering har tidligere løst opgaven, men dem er der ikke længere nok af, fordi arbejdsløsheden er så lav.

Den forklaring stiller dog ikke formanden for kommunens børn- og ungeudvalg Jacob Bundsgaard Johansen (S) tilfreds. Han vil nu bede socialrådmand Gert Bjerregaard (V) om en forklaring.

-Når vi lover folk hjælp, så skal de også have det. Især når det er en gruppe, der er så belastet i forvejen, siger han til metroXpress.