TV-mand: Rådmand lægger røgslør ud

Manden bag "Er du mors lille dreng - 10 år senere" er rystet over rådmandens redegørelse.

Tv-producenten bag programmet »Er du mors lille dreng? 10 år senere«, Lars Høj, retter nu en kraftig kritik mod socialrådmandens redegørelse til byrådspolitikerne i forbindelse med hans program om anbringelse af drengen Mads.

Det skriver Århus Stifstidende.

- Jeg er rystet over, at socialrådmanden i den grad forsøger at lægge røgslør ud. Det er ikke en åben forvaltning, der svarer sådan. Programmet viser væsentlige problemer, som politikere skal have indblik i for at kunne arbejde. Det er kun, fordi jeg fik aktindsigt, at jeg ved, hvordan tingene hænger sammen. Politikerne får nu et forkert billede af, hvordan det i virkeligheden var for Mads, siger Lars Høj.

Socialforvaltningen blev i programmet kritiseret for at svigte tilsynet de første dage, efter Mads blev født.

I rådmandens svar erkendes, at man forsømte behandlingsplanen den første tid, men han forsøger at give indtryk af, at der allligevel var personer omkring familien.

- Der var svigt. Underretningen i både skrift og tale fra for eksempel sundhedsplejersken siger meget tidligt og meget klart, at hvis det her projekt med drengen og disse forældre skulle lykkes, så krævede det hjælp hver eneste dag i mange timer. Den kom aldrig, siger Lars Høj.

Se tv2oj.dk´s tema om anbringelse af børn uden for hjemmet