Tusinder af østjyder strejker

Aktionerne mod de kommunale besparelser kulminerer i disse timer, men også i morgen strejkes der i Randers og måske i Århus.

Adskillige tusinde østjyder har i dag deltaget i strejker, blokader og skolebesættelser i protest mod de kommunale besparelser.

Sidst på eftermiddagen mødes de aktionerende til demonstrationer i Hinnerup, Silkeborg, Randers og Århus.

De fleste strejker og blokader vil stoppe efter dagens demonstrationer. Det gælder blandt andet pædagog-strejken i den nye Favrskov Kommune, besættelserne af gymnasier rundt om i regionen, den genopblussede pædagog-strejke i Silkeborg samt de 40 - 50 lærer-strejker og elev-blokader, der i dag har ramt folkeskoler og andre uddannelses-institutioner i Århus.

Derimod har personalet i daginstitutionerne i Ny Randers Kommune besluttet at fortsætte deres arbejdsnedlæggelse til og med torsdag.

Også i Århus bliver der talt om at fortsætte strejken på daginstitutionerne frem til byrådets behandling af budgettet for 2007 på torsdag. På et møde i aften vil de århusianske pædagoger og pædagogmedhjælpere afgøre, om de forsætter strejken to dage endnu eller går i arbejde i morgen.

Få et mere detaljeret overblik på vores hjemmeside <A href="http://www.tv2oj.dk/MiniSites.asp?SideId=1219"><STRONG>Aktioner mod besparelser</STRONG></A>, og se seneste nyt i dagens udsendelser på TV2 | ØSTJYLLAND.