Trist rådgiver: Vi må bede folk vælge forsikringen fra

Ifølge udviklingskonsulent er familier på kontanthjælp ofte så langt ude, at der må spares på basale fornødenheder

01:48

Efter kontanthjælpsloftet er familier på kontanthjælp så trængte, at mange af dem bliver nødt til at skære i noget så basalt som deres forsikringer. Det fortæller June Crondahl, der er udviklingskonsulent hos KFUM’s Sociale Arbejde, der yder gratis økonomisk rådgivning til trængte familier.

- Ofte er der faktisk skåret ret langt ind til benet, så nogle gange er det ulykkes- og indboforsikringerne, der skal skæres fra. Noget som du og jeg synes er en nødvendighed i vores hverdag, og som giver os tryghed og sikkerhed, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Centervagt: Kontanthjælps-loft gør almindelige mødre til tyve

Hun fortæller, at der er sket en stigning i antallet af henvendelser efter kontanthjælpsloftet trådte i kraft i efteråret 2016.

At bede folk om at afmelde deres forsikringer er et stort skridt, medgiver June Crondahl, og hun er heller ikke glad for at give det råd.

- Det er forfærdeligt, for vi ved, hvilke konsekvenser det kan have, hvis man ikke er forsikret og der sker en ulykke. Der kan man virkelig stå med håret i postkassen, siger hun. 

Læs også Aarhus får nej til at hjælpe klemte på kontanthjælp

Flere familier sparer også på børnenes fritidsaktiviteter, når man ikke kan få midlerne til at række, fortæller udviklingskonsulenten.

Se hele interviewet med June Crondahl i videoen øverst i artiklen. 

02:06

Hør centervagt Brian fortælle om, hvad han formoder kontanthjælpsloftet har gjort ved hans arbejde. 

Luk video