Tricktyveri hver fjerde dag: Politiet sætter ind med særlig indsats

Østjyllands Politi gør nu tricktyveri til et fokusområde resten af 2018. Tricktyverier er nemlig blevet så hyppige, at det i gennemsnit sker hver fjerde dag

03:54

Tricktyverier er blevet så hyppige, at Østjyllands Politi gør det til et særligt fokusområde i 2018. Du kan høre interviewet med vicepolitiinspektør Gert Bisgaard her.

En taske, der forsvinder fra en cykelkur. En kode, der bliver aflæst i supermarkedet, eller en fremmed, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen.

Eksemplerne på tricktyveri er mange, og faktisk sker det så ofte som hver fjerde dag.

Læs også Tricktyverier hver fjerde dag: Her slår de til i Østjylland

Det får nu Østjyllands Politi til at gøre tricktyveri til et særligt fokusområde resten af 2018.

Vi har kunnet se, at antallet er stigende, og derfor har vi valgt at sige, at vi vil gøre noget ekstra ved det.

Gert Bisgaard, vicepolitiinspektør

- Vi har kunnet se, at antallet er stigende, og derfor har vi valgt at sige, at vi vil gøre noget ekstra ved det, siger Gert Bisgaard, der er vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

I februar lavede TV2 ØSTJYLLAND en gennemgang af samtlige døgnrapporter, som Østjyllands Politi havde sendt ud i 2017. Den gennemgang viste, at politiet på 84 ud af 365 dage kunne fortælle om tricktyve.

I kølvandet på det gik Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til justitsministeren og bad om svar på, hvad der blev gjort for at minimere antallet af tricktyveri. 

Cykelpatruljer er i spil

Østjyllands Politi vil ved hjælp af analyser se på, hvor tricktyverierne typisk sker, hvilke typiske gerningsmænd der står bag, og hvordan man kan placere patruljerne ud fra, hvad analysen viser.

Cykelpatruljer er en af mulighederne senere på året, hvor der er mange mennesker på gaden.

Læs også DF'er om tricktyverier: Jeg vil gå til justitsministeren

- Jeg forventer, at der kommer det ud af det, at vi kan gøre noget ved det her problem. At vi kan få fat i nogle af de her gerningsmænd og sætte dem i fængsel. At vi kan sørge for, at borgerne får en tryg og sikker hverdag, hvor de ikke behøver være bange for, om de får stjålet deres tegnebog, siger Gert Bisgaard.

Sådan kan du hjælpe

Vil man hjælpe politiet med at bekæmpe tricktyverierne, så er der nogle forhåndsregler, man kan tage sig, fortæller vicepolitiinspektøren:

Læs også Naboer om tricktyveri: - Det er tarveligt

- Det er vigtigt, at man er en god anmelder og et godt vidne. Sørg for at lægge mærke til, hvordan gerningsmanden ser ud, og hvor det nøjagtigt er sket. Kig dig gerne omkring efter, om der kunne være nogle overvågningskameraer, så vi kan få et mere nøjagtigt billede af gerningsmanden.

Er man på cykel, så er det desuden en god idé at have sine værdigenstande tæt ind til kroppen og ikke i en kurv, hvor der er mulighed for at tage dem, lyder det.