Tricktyve på spil i tre butikker

Politiet regner med, at det er de samme gerningsmænd, der står bag alle tre tricktyverier

Østjyllands Politi leder efter tricktyve, der står bag tricktyverier i tre østjyske butikker lørdag.

Det første tricktyveri fandt sted på Lillegade i Grenaa klokken 12.15, mens det andet fandt sted på Hovedgaden i Rønde klokken 13.20. Det sidste fandt sted i Skt. Clemens Stræde i det centrale Aarhus klokken 15.15.

I alle tre tilfælde kom to personer ind i butikken og købte en vare og betalte med en 1000-kroner-seddel.

De to gerningsmænd skiftede derefter mening og ville ikke have varen alligevel og ville i stedet have pengene tilbage.

Ekspedienten gav derfor pengene tilbage og fik selv byttepengene retur, men opdagede så bagefter, at der manglede 500 kroner i kassen.

Østjyllands Politi oplyser, at de betragter tricktyverierne som identiske, og derfor arbejder de ud fra den teori, at det er de samme gerningsmænd, der står bag alle tre tilfælde.

Beskrivelsen af gerningsmændene fra alle tre tricktyverier var også identiske.

Den første gerningsmand beskrives som en mand på mellem 30-40 år, østeuropæisk af udseende, 180 cm høj, kraftig med mørkt, kort hår og brun i huden. Han talte gebrokkent engelsk. Han var iført mørt tøj og havde en brun læderpung.

Den anden gerningsmand beskrives som en kvinde på omkrin 30-35 år, østeuropæisk af udseende, 165-170 cm høj, spinkel, brun i huden med langt, mørkt hår, som var sat op i en hestehale. Hun havde desuden en taske over skulderen og var iført mørkt tøj og jeans.

Hvis man har oplysninger i sagerne, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefonnummer 114.