Tre gange hæder til designfirma

Branchen for industriel design i Århus er inde i en rivende udvikling, vurderer prisbelønnet designer.

Tre gange i løbet af blot en uge har det århusianske industrielle designfirma Designnord fået hæderbevisninger for sit arbejde. Det succesrige firma vil imidlertid ikke tage æren alene. Det er den århusianske del af branchen generelt, der for tiden oplever et kvalitetsmæssigt løft, mener Frederick Rickmann, medejer af Designnord.

- Man kan sammenligne det aktuelle miljø indenfor industriel design med den opblomstring, der i 1980'erne var indenfor musikken i Århus, siger han til TV2 / ØSTJYLLAND.

I løbet af ugen har Designnord på Taiwan fået den fornemme pris Good Design Award for et apparat, der kan overføre digitale billeder direkte fra et kamera til en DVD-skive.

Samtidig er firmaet i Tyskland blevet nomineret til en pris for et produkt til screening af nyfødtes hørelse, og i et engelsk og et tyske hi-fi magasin er der givet topkarakterer til en højtaler, som Designnord har været med til at udvikle.

På fredag afholder ti af de førende design-firmaer i Århus arrangementet DesignDay - der er åbent hus for alle interesserede. Se mere på <A href="www.designday.dk</STRONG></A><STRONG>" target="_blank">http://www.designday.dk"><STRONG>www.designday.dk</STRONG></A><STRONG> </STRONG>

Se mere i aftenens udsendelse på TV2 / ØSTJYLLAND.