Tre anholdt for grov vold i Århus

Tre personer fra det højreorienterede miljø sigtes for grov vold mod to mænd, der i aftes deltog i antifascistisk demonstration i Århus.

Østjyllands Politi i Århus har anholdt en gruppe unge mænd, der sættes i forbindelse med et overfald på to yngre mænd, der lørdag deltog i en antifascistisk demonstration i Århus.

De to mænd blev slået ned i Århus' latinerkvarter. Det første overfald skete ved 21.30-tiden i Graven. Det andet overfald skete få minutter senere tæt ved det første overfaldssted, oplyser politiets vagtchef.

Kort efter overfaldene anholdt politiet 25-30 mænd fra det højreorienterede miljø på Skolebakken og Kystvejen i Århus. Her forsøgte de at gemme sig i en baggård.

Tre af dem - en 22 årig mand fra Horsens, en 24-årig fra Vejle og en 29-årig københavner - fremstilles søndag i grundlovsforhør, hvor de sigtes for grov vold mod en 17-årig og en 26-årig mand.

Den 17-årige fik brækket kæben og har fået en blødning i hovedet. Han er indlagt på Århus Universitetshospital. Hans skader er ikke livstruende. Ifølge DR Østjylland blev den 17-årige også frarøvet sin mobiltelefon.

Den 26-årige mand fik tildelt flere slag og kunne udskrives efter behandling på skadestuen.

Foruden for grov vold sigtes en af de tre mænd for narkotikabesiddelse, oplyser politiets vagtchef.

Et par af de anholdte sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for verbal tilsvining af et par politibetjente. De øvrige anholdte er blevet løsladt.