Trafikken på E45 er steget meget

2014 satte rekord i motorvejskørsel. Transportminister mener, at E45 bør forbedres, men kan ikke sige hvornår

På bare et år er danskernes færdsel på motorvejene steget med syv procent, og det gør sig især gældende på den Østjyske Motorvej E45. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets vejdirektør, Per Jacobsen, mener, at de nye tal bekræfter en tendens, der har været undervejs i flere år.

- Helt generelt kan man sige, at vejtrafikken er steget siden finanskrisen. Mens trafikken på de øvrige veje har været nogenlunde uforandret, er trafikken på motorvejene steget med 35 procent de sidste ti år, siger Per Jacobsen i en pressemeddelelse.

Stor stigning i Østjylland

Undersøgelsen viser også, at motorvejstrafikken især er steget meget på den østjyske motorvej E45.

Det lægger transportminister Hans Christian Schmidt (V) særlig mærke til, da han før har påpeget, at der er behov for at forbedre den Østjyske Motorvej.

- Som vi skriver i regeringsgrundlaget, vil vi fra regeringens side kigge nøje på mulighederne for at forbedre forholdene for trafikanterne på E45. Tallene her bekræfter, at behovet er der, siger Hans Christian Schmidt i en skriftlig kommentar.

Ministeren kan ikke oplyse, hvornår E45 renoveres.

- Der er ikke penge til alle de projekter, som vi godt kunne tænke os. Men disse tal viser, at vi skal gøre noget for bilisterne, så snart der er økonomisk råderum til det, siger Hans Christian Schmidt.