Træt af at stå af cyklen ved rødt lys? Her er løsningen

Flere kommuner har opsat stativer ved trafikerede lyskryds, som gør det mere bekvemmeligt for cyklister at vente for rødt

Her ses cykel-stativet i krydset Grenaavej og Aarhusvej i Randers.

Vi kender det alle sammen. Man er uheldig og skal vente for rødt ved alle lyskryds. Det kan ske både i bil og i cykel, og især på sidstnævnte kan det være rigtig træls at skulle træde ned fra cyklen for at vente. Men det er der nu en løsning på.

Når cyklister holder i det, undgår vi, at de kører frem over stop-stregen

Pablo Celis, cykelkoordinator

I to kryds i Randers og Aarhus har kommunerne nemlig opstillet et form for stativ, som cyklister kan hvile fødderne på eller holde i med armene.

- Det har to funktioner. Der er noget fremkommelighed og magelighed i det, og så er der også et sikkerhedsaspekt i stativet. For når cyklister holder i det, undgår vi, at de kører frem over stop-stregen, siger cykelkoordinator i Aarhus Kommune, Pablo Celis, til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan ser stativet i Aarhus ud. Det er placeret i krydset Paludan Müllers Vej og Ringvejen.  

I Aarhus er stativet placeret i krydset Paludan Müllers Vej og Ringvejen. I Randers er der for nylig kommet et lignende op i krydset ved Grenaavej og Aarhusvej.

Allerede i 2011 blev det i Randers Kommunes cykelpolitik besluttet, at sådanne stativer skulle op.

Jeg har hørt fra mange cyklister, at de er glade for det. Når man stopper op der, kigger man sig også godt for. Så det er en fordel.

Jens Peter Hansen (V)

- Jeg har hørt fra mange cyklister, at de er glade for det. Når man stopper op der, kigger man sig også godt for. Så det er en fordel, siger politikeren Jens Peter Hansen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er medlem af bestyrelsen i Cyklistforbundet og har gennem de seneste fire år som byrådsmedlem kæmpet for cyklisternes forhold.

Læs også Medvind på cykelstien: Elcykler hitter mere end nogensinde før

Nu skal han ikke længere sidde i byrådet.

- Derfor er jeg da glad for, at vi får et stativ som det her op lige på falderebet, siger Jens Peter Hansen.

02:01

VIDEO: I Aarhus forsøger kommunen med en ny kampagne at få cyklisterne til at køre pænere i Mejlgade. Se mere i dette tv-indslag fra 20. september i år.

Luk video