- Tør du handle heltemodigt?

Panelet i 'Hits & Holdninger' reflekterer over, hvordan de selv ville turde handle i en nødsituation

05:28

1 af 2

For halvanden uge siden omkom den tidligere lektor fra Randers Statsskole Svend Hill-Madsen i en redningsaktion ved De Dansk vestindiske Øer.

Han sprang helt uden betænkningstid i havet for at redde en anden mand, men forsvandt selv i bølgerne.

Det er denne heltemodige indsats, som i aften er udgangspunkt for debat i programmet 'Hits & Holdninger' på TV 2 | ØSTJYLLAND. Her diskuterer de tre paneldeltagere, hvordan de selv ville reagere, hvis de pludselig stod i en nødsituation.

Se også: Druknet efter vild heltedåd

Karsten Ulstrup Kristensen, som er formand for Randers Konservative Ungdom, stod for nyligt selv i en lignende situation. Han opdagede en mand, der var faldet i havnen i Randers. Han handlede resolut og fik hevet manden op på land:

- I sådan en situation, tror jeg ikke, man tænker over det, så er det bare sådan instinktivt, at det gør man bare, siger han.

Også direktør for Herregårdsmuseet Gl. Estrup, Britta Andersen, har prøvet at handle hurtigt, da det drejede sig om liv eller død. Hun har til gengæld også oplevet det modsatte, da hun på et tidspunkt så en mindreårig dreng, der var ved at drukne på stranden.

Her gjorde hun ikke noget, fordi hun troede, at andre folk omkring hende ville handle.

- Det har jeg haft det rigtig svært med og har ikke selv kunne forklare det. Jeg tror, det er bedre at handle og gøre noget, siger Britta Andersen.

Øverst i artiklen kan du se debatten om, hvorfor eller hvorfor man ikke vælger at gribe ind. Du kan også se hele programmet Hits & Holdninger i aften klokken 20.25 på TV 2 | ØSTJYLLAND.