Topklubber tager skyhøje priser for fodboldskoler

AGF tager sig godt betalt, når klubben denne sommer inviterer børn på såkaldt Elite Camp. Usympatisk, mener ekspert.

Superligaklubber tager op til 1.000 kroner om dagen, for at mere eller mindre talentfulde drenge i 12-14-årsalderen kan deltage i deres fodboldskoler i løbet af sommerferien.

Klubberne udnytter deres gode navn til at få penge i kassen, og det er 'lidt usympatisk', siger ekspert. Det skriver metroXpress.

Drømmen om at blive den næste Michael Laudrup eller Nicklas Bendtner er dyr. Meget dyr.Superligaklubber kræver helt op til op til 1.000 kroner om dagen, for at drenge kan deltage i deres fodbold-skoler i sommerferien.

Fem dages træning på FC Midtjyllands Akademi Camp for drenge fra årgang '96, '97 og '98 koster ikke mindre end 5.000 kroner. De tre hold med hver 20 deltagere indbringer klubben 300.000 kroner.

I AGF, som rykkede ned fra Superligaen i år, lyder prisen for fem dages AGF Elite Camp for drenge på 4.000 kroner, mens FCK tager 1.495 kroner for fem dage på Football Camp F.C. København.

<b>Udnytter det gode navn</b>
Klubberne udnytter deres gode navn til at få lidt penge i kassen, mener Bjarne Ibsen, professor ved Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.

- Det er lidt usympatisk, for det smager af, at de med deres navn prøver at lokke nogen til, som er meget optaget af fodbold og vil være en del af klubben. Så meget koster det jo ikke klubberne, for de får dækket mange af udgifterne af sponsorer, siger han og tilføjer, at der findes mange billigere alternativer.

<b>Mange på venteliste</b>
Trods de skyhøje priser har klubberne ingen problemer med at få fyldt holdene op, Tværtimod, fortæller akademidirektør i FC Midtjylland Claus Steinlein til metroXpress.

- Vi har rigtig mange på venteliste. Vi kunne lave fodboldcamp hver eneste uge,« siger han og tilføjer, at FC Midtjylland ikke tjener penge på konceptet.

- Det er en nulløsning, fastslår han, selv om klubben i kraft af sine sponsoraftaler ikke betaler fuld pris for den sportstaske med udstyr til en værdi af 2.000 kroner, som alle deltagerne får.

I AGF indbringer årets 35 tilmeldinger til fodboldcampen 140.000 kroner.

- Vi har selvfølgelig en del sponsorer, der hjælper til med udgifterne i forbindelse med campen, og jeg er ret sikker på, vi får et over-skud ud af det her, siger Martin M.C. Kolodnicki, der er talsmand for AGF Elite Camp.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra FC København.

<i>Kilde: metroXpress</i>