Tommel op for webcam-besøg

Fem kommuner vinder digital pris for rådgivning over computer og mobil

02:11

1 af 2

180 borgere med psykiske problemer har de seneste to år kunne få hjælp fra kommunen via deres computer, mobiltelefon eller tablet.

I stedet for at sidde ansigt til ansigt med deres sagsbehandler, har borgerne i stedet kunne tænde for deres webcam eller bruge en app og derigennem blive rådgivet, når de havde allermest brug for det.

Tilbuddet har fungeret som et supplement til de fysiske samtaler.

Dette projekt, kaldet 'Projekt Virtuel Bostøtte' har i denne uge modtaget KMDs digitale velfærdspris, som er en af tre uddelte priser.

Projektet har kørt i kommunerne Aarhus, Randers, Favrskov, Herning og Viborg i samarbejde med landsorganisationen for sindslidende, SIND.

Det er netop dette samarbejde mellem den kommunale sektor og en tredje part, der har dannet grundlag for prisen:

- Det er et vigtigt område og det er meget opløftende at se den 3. sektor - her SIND - er med til sammen med den offentlige sektor at skabe fremtidens digitalisering, siger Stefan Hermann, som er rektor ved Professionshøjskolen Metropol og medlem af dommerkomiteen, i en pressemeddelelse.

Prisuddeleren, KMD, er en af danmarks største it- og softwarevirksomheder, som leverer løsninger til både kommuner, regioner og private virksomheder.

Også Aarhus Kommune fik en af de tre digitale priser. Her var det effektiviseringsprisen for projektet 'flytjord.dk', som er en selvbetjeningsløsning, der bruger i Aarhus og Syddjurs.

'Projekt Virtuel Bostøtte' blev afsluttet ved årsskiftet og har siden begyndelsen for to år siden involveret 150 medarbejdere i kommunerne og syv frivllige hos SIND.

TV 2 | ØSTJYLLAND besøgte i februar i år Kasper Grooss fra Hadsten, som er glad for at få rådgivning via webcam. Du kan se eller gense tv-indslaget øverst i artiklen.