Tom Behnke vil opdrage trafikanter

Den nyudnævnte århusianske formand for Rådet for Større Trafiksikkerhed vil øge kontrollen og opdrage trafikanter bedre.

Det er hverken en skrappere promillegrænser eller lavere hastighedsgrænser, der skal til for at få færre dræbte og kvæstede i trafikken.

Bedre trafiksikkerhed skal opnåes med mere politikontrol og forbedring af trafikanternes opførsel på vejene.

Det siger folketingsmedlem Tom Behnke, der netop er udnævnt som ny formand for Rådet for Større Trafiksikkerhed.

- Det er ikke bare enkelte indgreb, men en mangfoldighed af ting, der skal til for at nå målet. Vi er nået til et stadie, hvor der ikke er behov for skrappere indgreb, siger Tom Behnke.

Han afløser partifællen, Lars Barfoed, der har afgivet posten efter at være blevet transportminister.

Også indretningen af vejene og den teknologiske sikkerhed i bilers konstruktion er midler, som den 42-årige politiuddannede retsordfører vil have sat fokus på i rådets arbejde for at
fremme trafiksikkerheden.

- Jeg vil se det som min opgave at fremme en åben debat i rådet, men jeg selvfølgelig vil have min konservative kasket på, når jeg skal tage stilling til de forslag, der vil komme fra rådet, siger Tom Behnke.

Rådet for Større Trafiksikkerhed er en paraplyorganisation, der støttes økonomisk af staten, og som især har til opgave at gennemføre oplysningskampagner. Tom Behnke er også udpeget af justitsministeren som medlem af Færdselssikkerhedskommissionen, der fokuserer på lovgivningsspørgsmål.