Tjener 30.000 kr. på en vagt

Lægevagterne i Region Midtjylland kan tjene over 30.000 kroner på en vagt, nu vil regionens hospitalsudvalg stoppe de høje honorarer

04:16

1 af 2

Politikere i Region Midtjylland er i øjeblikket igang med at finde besparelser for 700 millioner kroner. Nu viser tal som TV 2 | ØSTJYLLAND har fået indsigt i, at lægevagterne kan tjene over 30.000 kroner på en enkelt vagt.

Hver gang telefonen ringer ved lægevagten, så stiger lønnen hos lægerne, for de er akkordlønnet.

- Vi får ikke nogen fast løn, vi honoreres efter aktiviteten, det vil sige, er der rigtig travlt på en vagt, så tjener man et forholdsvis højt beløb, og er der lav aktivitet, så tjener man et mindre beløb, siger Søren Svenningsen, der er praktiserende læge og formand for Lægevagtudvalget i Region Midtjylland.

Op til 32.000 kroner

Den lønstatistik, som TV 2 | ØSTJYLLAND er i besiddelse af, viser, at der er læger, der har tjent helt op til 32.000 kroner på en enkelt vagt.

De honorarer er alt for høje, mener formanden for Regionens Hospitalsudvalg.

- De tal vi ser, hvor man kommer over 30.000, der kan jeg simpelthen ikke forklare eller forsvare, at vi skal ligge så højt, siger Anders Kühnau (S).

Prisen er lige meget

Regionens næstformand ser anderledes på sagen.

- Hvis de har behandlet patienter for 30.000, så er det jo fint nok. Prisen er lige meget, hvis de overholder de takster, vi har aftalt, og vi får behandlet patienter for pengene. Så er det jo sådan set det, vi har bedt dem om at gøre, siger Anne V. Kristensen (V).

Hvert år bliver lægevagten i Region Midtjylland kontaktet 1,4 millioner gange, og den gennemsnitlige udgift til vagtlægen er 108 kroner pr. henvendelse.

Se hele indslaget og hør parterne i sagen i videoen øverst på siden.