Tjek øllene inden julefrokosten - de kan indeholde glasskår

Carlsberg har netop tilbagekaldt øl i kasser à 30 styk, da de kan indeholde glasskår eller papirrester

En produktionsfejl gør, at nogle af Carlsbergs pilsnere kan indeholde glasskår. Foto: Kristian Juul Pedersen - Ritzau Scanpix

Hvis du for nyligt har drukket en øl, der knasede en smule, så tjek lige etiketten.

Læs også 70.000 kom forbi sidste år - nu tændes julelysene igen i Hinnerup

Carlsberg har nemlig tilbagekaldt Carlsberg-pilsnere i kasser à 30 styk, da der er risiko for, at flaskerne indeholder små stykker glas eller papir fra gamle etiketter.

Vi har fået næsten alle sammen hjem, men hvis man har købt dem, skal man levere det tilbage til butikken, der er ingen grund til at tage chancen.

Kasper Elbjørn, pressechef, Carlsberg Danmark

- Vi har arbejdet i døgndrift for at få øllene retur, men vi har registreret, at der mangler nogen stadigvæk, der kan stå i butikkerne eller måske er blevet solgt til kunderne, siger pressechef hos Carlsberg Danmark Kasper Elbjørn til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er Carlsberg i kasser à 30 styk, der har sidste anvendelsesdato den 12. juli 2019, der er tilbagekaldt. Foto: Kristian Juul Pedersen - Ritzau Scanpix

Øllene er solgt i dagligvarebutikker og på barer landet over, og glaspartiklerne kan forårsage skader på tænder, mundhule og svælg, hvis man drikker en øl med fremmedlegemerne i.

Østjyske butikker, der kan have solgt øllene:

  • Bilka i Tilst
     
  • Teater Bodega i Aarhus
     
  • Føtex Nørrevænget i Silkeborg

- Vi beklager selvfølgelig dybt denne situation. Det ville vi gerne have været foruden. Vi har fået næsten alle sammen hjem, men hvis man har købt dem, skal man levere det tilbage til butikken, der er ingen grund til at tage chancen, siger Kasper Elbjørn til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Folkeskoleelever strejker fra undervisningen for klimaet

Øllene, der kan indeholde glas eller papir, er Carlsberg Pilsner, der er produceret den 15. oktober i år. Udløbsdatoen er den 12. juli 2019, så hvis man har købt en kasse af den slags øl med præcis den etikette på, skal man straks levere dem tilbage.