Tiltale efter brutal voldtægt

19-årig mand er tiltalt for drabsforsøg efter en brutal voldtægt i Århus-bydelen Gellerup.

Øjenhule-knoglen var knust. Næsen smadret med talrige næveslag. Flere tænder ødelagt. Og så var den blot 16 år gamle pige voldtaget og udsat for andre seksuelle overgreb under et ekstremt voldeligt overfald, som gerningsmanden afsluttede ved at forsøge at kvæle sit hårdt kvæstede offer.

Torsdag rejste anklagemyndigheden så tiltale mod den formodede gerningsmand, en 19-årig araber, der anklages for røveri, voldtægt, drabsforsøg og tyveri fra offeret.

Angrebet skete i september sidste år i Århus, hvor pigen netop havde optrådt under et af festugens arrangementer. Hun tog en natbus hjem mod Brabrand. Men uheldigvis havde gerningsmanden valgt at tage med samme bus efter en tur i byen, hvor han havde muntret sig med at bælle sprut og tage speed i store mængder.

Da pigen stod af på Edwin Rahrs Vej, forlod han også bussen og gik til angreb på pigen. Han gav hende ifølge anklagen straks flere næveslag i ansigtet, rev hendes mobiltelefon til sig og hev offeret et par hundrede meter hen til en containerplads ved Gellerupparken.

Her voldtog han den gennembankede pige, som han også udsatte for anden seksuel tvang, mens han flere gange bankede knytnæverne i ansigtet på det forsvarsløse offer. Til slut forsøgte han at kvæle hende, men trods sine svære kvæstelser overlevede den 16-årige.

Hun vaklede over til et kollegium i nærheden, hvor hun fik slået alarm. Den nu tiltalte iraker blev nogle timer senere anholdt af politiet, fordi han nøje passede til beskrivelsen af gerningsmanden. Senere har det vist sig, at hans dna-profil svarer til gerningsmanden.

Selv har manden nægtet sig skyldig og hævdet, at han intet husker fra episoden. Med tiltalen har anklagemyndigheden, statsadvokaturen i Viborg, taget forbehold for, at han ved en dom risikerer at blive krævet udleveret til sit hjemland. /ritzau/