Tilstsagen spøger fortsat

Faderen til dræbt biltyv er klar med erstatningssag mod den danske stat.

I sin kamp for at påvise fejl i politiets behandling af sagen om to dræbte biltyve i Tilst, rejser faderen til den ene af biltyvene en erstatningssag mod den danske stat. Målet er at få sagen bragt til Den Europæiske Menneskerettigheds- domstol i Strasbourg, forklarer faderens advokat, Claus Bonnez, til avisen metroXpress.

- Domstolen siger i en række nye domme, at hvis en ellers sund og rask borger kommer til skade eller dør i politiets varetægt, er det politiet, der har bevis- byrden. Det er stik modsat herhjemme, hvor det er borgeren, der skal bevise, at politiet har gjort noget forkert, siger han.

Ifølge advokaten er det menneskerettig- hedsdomstolens argument, at det er politiet, der står med de bedste redskaber for at bevise sagernes rette sammenhæng.

Claus Bonnez påpeger samtidig, at sagen skal anlægges og behandles herhjemme, før den kan rejses ved menneskerettig- hedsdomstolen. Men han forventer ikke at vinde.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14517">Tilst-sag: Biltyve får erstatning (16/6-06)</A></STRONG>