Tilskud sikrer nyt rideanlæg

Dolmer Rideklub kan ånde lettet op. Med en bevilling på fire mio. kroner fra Lokale- og Anlægsfonden kan klubben nu opføre et nyskabende ridesportsanlæg.

Dolmer Rideklub stod ellers overfor at blive hjemløs 1. april næste år, fordi klubbens nuværende lejemål var blevet opsagt. Nu sikrer tilskuddet fra Lokale- og Anlægsfonden ikke alene klubben et sted at være, men tilfører også hele kommunen et markant vartegn i form af det nye anlæg, der ikke findes lignende af i Danmark.

- Med det positive svar fra Lokale- og Anlægsfonden kan vi nu sætte byggeriet i gang. Det bliver et anlæg, der vil vise vejen frem for kommende byggerier og som lever op til de nye krav, der stilles til hestehold, siger formanden for Dolmer Rideklub, Klaus Nielsen.

Det nye ridesportsanlæg kommer til at koste 10 millioner kroner, og projektet omfatter blandt andet 56 bokse, foderrum, lade, rytterstue med køkken, toiletter, socialt opholdsrum og mødefaciliteter.

På de udendørs arealer vil der være en indhegnet springbane på 4900 m2 og to udendørs dressurbaner på hver 20 X 60 m. En ridesti forbinder de forskellige udendørs aktivitetsarealer. I udformning og materialevalg integrerer projektet sig med den omgivende natur.

Projektet er udformet i et tæt samarbejde mellem Lokale- og Anlægsfonden, Grenaa Kommune, Dolmer Rideklub og ALT.itude Arkitekttegnestue ved Chris Thurlbourne.

Lokale- og Anlægsfonden støtter især den gode idé og den nyskabende arkitektur, der kan benyttes af mange forskellige brugere.