Til kamp mod larmende både på Silkeborgsøerne

Larmende benzinmotorbåde på Silkeborgsøerne skal erstattes af eldrevne motorbåde og solcellebåde, mener politikere.

Roen, den smukke natur og nem adgang til at bade, ro, padle eller sejle, findes næppe bedre andre steder end Silkeborgsøerne.

Desværre bliver roen ofte ødelagt af motorbåde, der larmer, oser og ofte også sejler for hurtigt. Det mener i hvert fald de to SF-formænd for miljøudvalgene i henholdsvis Silkeborg og Skanderborg Kommuner, Hans Okholm og Claus Leick.

- Hvis vi over en årrække gør søerne i Søhøjlandet til et område, hvor benzin- og dieselmotorer erstattes af elmotorer på bådene, er det muligt at skabe et helt unikt søområde, hvor natur, friluftsliv, turisme og sejlads får optimale betingelser, skriver de to politikere i en fælles pressemeddelelse.

Hans Okholm og Claus Leick foreslår, at de lokale søer i Silkeborg- og Skanderborg-området omdannes til såkaldte stillezoner.

- Vi er også nødt til at få reguleret antallet af motorbåde i vores søer. Vi har for længst passeret et rimeligt niveau og fremover skal antallet af store motorbåde være mindre end i dag, skriver de i pressemeddelelsen.