Terrorsigtet melder PET til politiet

28-årig mand, der angreb Kurt Westergaard i Viby, melder PET til politiet for ikke at have holdt fortrolige oplysninger for sig selv.

Den 28-årige somaliske mand, der er sigtet for terrorangreb nytårsdag mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard i hans hjem i Århus-forstaden Viby, har meldt Politiets Efterretningstjeneste (PET) til politiet. Det skriver Politiken.

Somalieren mener, at efterretningstjenesten har overtrådt sin tavshedspligt ved at offentliggøre detaljer om hans liv og færden. Oplysningerne indgår i en redegørelse om Westergaard-sagen, som PET få dage efter overfaldet afleverede til justitsminister Brian Mikkelsen (K).

Somalierens advokat, Niels Strauss, siger, at hans klient er sigtet, men skyldig, før han eventuelt er dømt. PET kan ikke videregive oplysninger om ham, siger advokaten, der har anmeldt PET efter forvaltningslovens paragraf 27, der pålægger offentligt ansatte tavshed med personoplysninger, de får i deres arbejde.

Offentligt ansatte, der overtræder forvaltningsloven, kan idømmes bøde eller fængsel op til seks måneder efter straffelovens paragraf 152, siger Niels Strauss til Politiken.

Den 28-årige somaliske mand angreb Kurt Westergaard i bladtegnerens hjem i Viby fredag d. 1. januar. Også Kurt Westergaards barnebarn var til stede i rækkehuset, da angrebet fandt sted.

Den 28-årige blev anholdt samme dag og efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger. Varetægtsfængslingen er siden blevet forlænget. I første omgang var han sigtet for drabsforsøg. Siden er sigtelsen blevet udvidet til også at omfatte overtrædelse af terrorparagraffen.