Terma får ordre på 100 mio. kroner

Ordren giver masser af arbejde i de næste to år.

Århus-virksomheden Terma, som producerer komponenter til militært udstyr, har fået en ordre på 100 millioner kroner med det danske søværn. Terma skal levere kommando- og kontrolsystemer til de to nye skibe, som med en længde på næsten 140 meter bliver de hidtil største danske krigsskibe og koster over to milliarder kroner tilsammen. De elektroniske systemer fra Terma kan samle og videregive information til og fra de våben- og overvågningssystemer, der findes på skibene. Ordren skabte glæde i vorkosmheden, da den endelig kom i hus.

- Selvom der bliver rigeligt at se til over de næste to år, regner jeg ikke med, at det bliver nødvandigt at ansætte flere folk i virksomheden, siger informationschef Kasper Rasmussen i dag til TV 2 / ØSTJYLLAND.

De to nye fleksible støtteskibe, som bygges på Odense Staalskibsværft, Lindø værftet, skal kunne anvendes fra 2004 og være fuldt udrustet i slutningen af 2007. Termas andel omfatter softwarelicenser, udvikling af interface til en række delsystemer, hardware i form af netværk, servere og arbejdsstationer samt installation og idriftsætning af systemerne om bord på skibene. Systemet betegnes C-Flex og er udviklet i samarbejde med Systematic Software Engineering A/S i Århus.

I forhold til brugeren fungerer systemet som en almindelig pc. Teknologien i netværket er efter de samme standarder som på Internet. Terma håber at kunne sælge systemet til andre dele af dansk og udenlandsk militær.