Teknisk fejl årsag til 13-årigs død

Arbejdstilsynet fastslår, at det var en teknisk fejl, der var årsag til, at en 13-årig dreng mandag blev dræbt på en byggeplads i Odder.

Det var en teknisk fejl, der var årsagen til en tragisk ulykke på en byggeplads i Odder mandag formiddag, da en 13-årig dreng mistede livet, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Drengen var med sin far på arbejde, da et 10 kvadratmeter stort betonelement faldt til jorden og dræbte den 13-årige. Det skete under opførelsen af en produktionshal.

- Efter de indledende undersøgelser kan vi fastslå, at der er tale om en teknisk fejl, siger Gitte Møller Jensen, tilsynschef i Arbejdstilsynets center 4 i Østjylland til Nyhedsbrevet 3F.

- Man er ved at løfte betonelementer ind mellem nogle spær i taget fra en kranvogn, da kranarmen knækker i det inderste led. Betonelementet ryger ned på jorden og tipper så ned over drengen. Kranarmen var altså ikke stærk nok, fortæller Gitte Møller Jensen til Nyhedsbrevet 3F.

Gitte Møller Jensen tilføjer, at det er bygherrens og entreprenørens ansvar, at den 13-årige overhovedet befinder sig på byggepladsen.

Kranen tilhørte firmaet BSN fra Malling, som var underentreprenør på byggeriet. Drengens far, der også er ejer af BSN, styrede kranen, da ulykken skete, oplyser Arbejdstilsynet.

Se tv-indslag ved at <a href="http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=415110&r=7">trykke her</a>.