TDC teknikere strejker

Lønforhandlinger er gået i hårdknude

Teknikerne i telekoncernen TDC har nedlagt arbejdet. Mandag over frokost valgte de ansatte teknikere at gå hjem.

Og det er over hele landet, at TDC's teknikere strejker. I Østjylland drejer det sig om 80 teknikere, oplyser Dansk Metals Tele Vest, der organiserer de østjyske strejkende, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos TDC bekræfter man arbejdsnedlæggelsen.

- Da arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, opfordrer vi de strejkende til at gå på arbejde igen, så kunderne ikke bliver generet, lyder det fra TDC.

Rammer kunder

Strejken rammer de kunder, der skulle have besøg af en tekniker mandag eller tirsdag. TDC er i gang med at kontakte de berørte kunder for at få aftalt en ny tid til teknikerbesøget.

I følge Dansk Metal Tele Vest er det strandede lønforhandlinger, der er årsag til arbejdsnedlæggelsen.

I sidste uge forhandlede TDC og Dansk Metals Landsklub om lønreguleringen pr. 1. marts 2014 for medarbejdere omfattet af det såkaldte tilpassede overenskomstgrundlag.

Men allerede fredag kunne parterne konstatere, at man stod meget langt fra hinanden.

De ansatte mener, at alle skal sikres en generel lønstigning, som mindst matcher inflationen. Herudover kan der mellem lederen og medarbejderen aftales en yderligere individuel lønregulering, hvis der er behov for det.

Men ifølge Dansk Metal vil TDC ikke aftale en generel lønstigning, og at eventuelle lønstigninger skal fordeles til de medarbejdere, hvor lederen vurderer, at der er behov for en lønstigning.

Da parterne gik fra hinanden i sidste uge, havde man aftalt at mødes igen 3. juni. Men mandag valgte de ansatte at nedlægge arbejdet og gå hjem, og lønforhandlingerne bliver formentlig allerede genoptaget tirsdag, oplyser Dansk Metal Tele Vest.