Tanev: Ikke noget der tyder på stabilt sommervejr de næste 14 dage

Der var ikke meget sommer over vejret denne torsdag i juni, og ifølge meteorolog Peter Tanev kommer sommervejret ikke lige med det samme

01:54

Der er blade på træerne, nætterne er lyse, og kalenderen viser juni. Alt tyder på sommer, lige bortset fra vejret. For hvis østjyderne har kigget ud af vinduet torsdag, så har den for manges vedkommende stået på gråvejr og regn.

- Der har været en stribe, som har kørt op centralt gennem landet fra Aarhus op mod Aalborg, og det er her, der er kommet mest vand i Danmark, siger meteorolog Peter Tanev. 

Læs også Kraftig regn på vej: Her kan der falde op til 50 mm

Der har været store forskelle i, hvor meget nedbør østjyderne har fået i løbet af dagen. Ved Aarhus blev der målt over 30 millimeter. I Grenaa var historien dog en helt anden, her slap de med syv millimeter.

Hvis man kigger lidt fremad, så er der ikke meget sommervejr i horisonten til danskerne.

- Hvis vi kigger de næste 14 dage frem i tiden, så er der ikke noget, der tyder på et stabilt højttryk og 25 til 30 grader i en lang periode, siger Peter Tanev. 

Læs også Regnen siler ned: Har fået to ugers regn på fire timer

Men det kan heldigvis nå at ændre sig, når man kigger så langt frem. Så der er endnu håb forude til dem, der går og venter på den danske sommer.

- Bare lige inden for den sidste halve time har modellerne faktisk ændret sig en lille bitte smule til weekenden, så allerede lørdag eftermiddag og søndag er der chance for tørvejr og vi kan måske ramme en 20-21 grader, og det er lyst til klokken 22.00. Så er den danske sommer jo egentlig også okay, siger Peter Tanev.

Ikke meget sommervejr i sommerlandet

Men i dag stod den på regn, og det var til stor ærgrelse for dem, der havde håbet på lidt godt vejr til sommerferien, som for eksempel Lise Thomsen, der havde taget børnebørnene med på camping.

- Vi havde jo troet, at det blev godt vejr nu her, men vi har jo kun den her uge at løbe på inden forældrene skal på ferie, siger Lise Thomsen.

Og når vejret er, som det er, så må man være kreativ, når man befinder sig i en campingvogn, derfor var der blandt andet blevet samlet muslingeskaller, der skulle dekoreres.

- Det er lidt en udfordring, men heldigvis er de her to ret nemme at aktivere, siger Lise Thomsen. 

Herunder kan du se mere om dagens regnvejr:

01:40 Luk video