Tandlægeskole bruger forsøgsaber

På trods af massiv kritik bruger Tandlægeskolen i Århus stadig aber som forsøgsdyr.

Brugen af aber som forsøgsdyr har vakt voldsom kritik på det seneste. Men det får ikke Tandlægeskolen i Århus til at stoppe forsøgene. For mens man på Sankt Hans Hospital i Roskilde nu indstiller forsøg med aber, så fortsætter man, som det eneste sted i Danmark, fortsat med at bruge aber på Tandlægehøjskolen.

I dag sidder 5-10 aber i kælderen på Tandlægeskolen i Århus. De bliver brugt til forsøg , hvor de blandt andet får indopereret implantater i kæben. For hver af aberne gælder det, at forsøgene kan vare i op til to år og at aberne i den tid sidder alene i hvert sit bur. Det har tidligere mødt kritik fra Forsøgsdyrenes Værn.

Direktøren fra Regnskov forklarer til TV 2 / ØSTJYLLAND, at det er skadeligt for flokdyr som aber at blive isoleret i små bure.

Lederen af Tandlægeskolen i Århus, Flemming Isidor har ikke ønsket at blive interviewet af TV 2 / ØSTJYLLAND om, hvorfor skolen stadig bruger aber som forsøgsdyr.

- kritik

Nye EU-regler vil fra nytår gøre det ulovligt at holde forsøgsaber isoleret i hvert sit bur. Fremover skal de have mulighed for at være sammen med de andre aber.