Tager afgørelse til efterretning

Østjyllands Politi tager Højesterets afgørelse om, at TV 2 | ØSTJYLLAND ikke skal udlevere råbånd til efterretning

00:41

1 af 2

Hos Østjyllands Politi tager man Højesterets kendelse i sagen om udlevering af råbånd til efterretning:

- Vi tager afgørelsen til efterretning. Det er jo en afgørelse, vi har ventet på, og det er en afgørelse, hvor vi nu kan konstatere, at Højesteret vægter hensynet til kildebeskyttelse højere, end landsretten gjorde, siger advokaturchef hos Østjyllands Politi Torben Thygesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: TV2OJ: Sejr i Højesteret

Højesteret har afgjort, at TV 2 | ØSTJYLLAND ikke skal udlevere råbånd til Østjyllands Politi.

Dermed har Højesteret stadfæstet en kendelse fra byretten i Aarhus fra maj 2014.

Se også: - En kendelse, vi ikke har set før

Sagen begyndte i forbindelse med en konflikt mellem grupper af unge i det vestlige Aarhus, hvor der ved to episoder blev affyret skud ved beboelsesejendomme i henholdsvis Bispehaven og Gellerupparken.

TV 2 | ØSTJYLLAND interviewede nogle maskerede - og bevæbnede - unge i Gellerup med løfte om anonymitet. Under interviewet varslede de unge optrapning af konflikten.

Det fik Østjyllands Politi til at bede om at få råbåndene udleveret, men det ville TV 2 | ØSTJYLLAND ikke.

- Det betyder jo, at vi nu har en afgørelse, vi kan støtte os til og tage frem, næste gang vi skal overveje at gå i retten og få rettens ord for, at vi skal have udleveret materiale fra et massemedie, siger Torben Thygesen.

Se et interview med Torben Thygesen i videoen øverst på siden. Her kan du også høre, hvorfor politiet krævede råbåndene udleveret i sin tid.