Tag er lettet før

Det er tredje gang, at taget på en boligblok i Brabrand giver problemer. I går var det tæt på personskade. Beboer kræver handling.

I går tog stormen 300 kvadratmeter tag af Skovgaardsparken i Brabrand og blæste det ned på gaden. Nærmest mirakuløst kom ingen til skade. For fem år blev samme tagkonstruktion løftet løs under en storm og beboerne har også oplevet at 50 kvadratmeter tagplader blæste ned.

- Jeg er chokeret. Det er jo ikke første gang, jeg har oplevet at vores tag er blæst af. Hver gang det blæser, er jeg hunderæd for om taget blæser af, og nu er det jo sket igen, fortæller Kirsten Jürgensen, der bor i Skovgaardsparken.

Hos Brabrand Boligforening vil man nu have undersøgt, om der har været fejl i tagets konstruktion.

- Det er fjerde eller femte gang vi oplever, at stålpladerne kan falde af og vi ved ikke om der er noget galt med taget. Nu skal vi have eksperter til at undersøge, om der har nogen fejl-konstruktioner på det her tag. Viser det sig, at det er tilfældet, så må vi reagerer på det, siger direktør Torben Overgaard fra Brabrand Boligforening.

Oprindeligt er boligblokkene bygget med fladt tag, og det gamle tag er stadig vandtæt. Derfor kan beboerne blive boende i deres lejligheder.