Tænketank skal bekæmpe fravær

Ny tænketank skal sørge for, at Silkeborg Kommune bliver bedre til at håndtere stressede og deprimerede medarbejdere.

Stress og depressioner er blandt årsagerne til, at de ansatte i Silkeborg Kommune har flere sygedage end landsgennemsnittet. Men det skal nu rettes op.

En ny tænketank går til kamp mod det dårlige psykiske arbejdsmiljø.

- Man mistrives simpelthen på arbejdspladsen, og man når ikke at rette op på det i tide, inden folk ryger ud i lange sygemeldinger, siger Per Brobæk Madsen. Han er næstformand i den lokale FOA og formand for Det Kommunale Kartel (DKK), der er initiativtageren til tænketanken.

Tænketanken skal, ud over folk fra DKK, bestå af folk fra kommunen, fra Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) og fra Akademikernes Centralorganisation (AC).

Personalechef i Silkeborg Kommune Frank Høy ser ikke noget nyt i tænketankens foreløbige idéer om stresspolitik og kriseberedskab, for han mener, at kommunen allerede gør meget for at undgå langt sygefravær.

- Vi har simpelthen en sygefraværspolitik, som klart beskriver fra A-Z, hvad der skal ske, når folk sygemelder sig, forklarer han. Han hilser dog alligevel initiativet velkomment, for han er åben for, at man i flok måske kan finde nye løsninger på problemet. /ritzau/