Tabte penge på erstatningssag

61-årig kvinde krævede ekstra erstatning for uberettiget fængsling, men fik i stedet en ekstra regning på sagens omkostninger.

Flere penge blev til færre penge, for den 61-årige kvinde fra Århus, der ville have 177.000 kroner mere i erstatning for uberettiget fængsel end de godt 48.000, der allerede var gået ind på kontoen.

Byretten ville ikke give hende erstatning og Vestre Landsret stadfæstede tirsdag den afgørelse, og pålagde i stedet kvinden også at betale sagens omkostninger.

Hele sagen begyndte tilbage i foråret 2002, hvor politiet mistænkte kvinden for at stå bag en række uforklarlige brande i nogle kolonihavehuse i Haveforeningen af 1934 i Viby. Hun blev under varetægtsfængslingen 'udskrevet' til psykiatrisk afdeling i Risskov, og 11. marts 2003 blev hun løsladt.

Efter løsladelsen blev hun på psykiatrisk afdeling. Hun blev endeligt tiltalt alene for at have sat ild til sit eget havehus, men blev frifundet i byretten og siden i landsretten.

Hun krævede herefter erstatning for den psykiske overlast, som varetægtsfængslingen havde påført hende, samt erstatning for uberettiget fængsling. Men det kom der ikke nogen penge ud af. Tværtimod. /ritzau/