Syv års fængsel til bankrøver

Vestre Landsret stadfæstede mandag en dom på syv års fængsel til den 29-årige Dalibor Stojanivic fra Silkeborg for hans andel i et bankrøveri mod en midtjysk sparekasse.

Den 31. august sidste år truede Dalibor Stojanivic og hans kammerat, Peter Nielsen, sig til 42.000 kroner fra Den Jyske Sparekasse i Engesvang. De var maskerede og truede personalet med en skarpladt pistol og en gaspistol.

På vej væk fra røveriet forulykkede de i flugtbilen, og da en lastvogn stoppede op for at hjælpe, affyrede Dalibor Stojanivic sin gaspistol mod chaufføren og tvang ham ud af bilen. Få øjeblikke efter brugte de lastbilen til at blokere vejen for en personbil, og med de skarpladte våben tvang de den kvindelige fører ud af bilen.

De kørte bilen til Silkeborg og videre til et lejet sommerhus i Ranum. Her bestilte de 50 gram kokain hos en pusher, men politiet var på sporet af dem og anholdt dem i sommerhuset med penge og narkotika. Ved byretten fik Peter Nielsen fem års fængsel, som han ikke har anket. Dalibor Stojanivic er straffet adskillige gange før for bl.a. røveri og blev prøveløsladt i februar 2005 med en reststraf på 521 dage, der tages med i denne nye dom på syv års fængsel. /ritzau/