Sygeplejersker glæder sig over nattens aftale

En aftale for samtlige faggrupper under regionerne er natten til lørdag faldet på plads, og det glæder Anja Laursen, der er kredsformand for DSR i Midtjylland

- Jeg synes, det er rigtig godt. Det er dejligt, at vi er nået et fælles resultat. Det er lykkes at flytte meget på rammen, og det er fællesskabet, der har båret det, hvor alle parter har bidraget.

Sådan siger formand for Dansk Sygeplejeråd (DSR) i Kreds Midtjylland, Anja Laursen, til TV2 ØSTJYLLAND om den overenskomstaftale for samtlige faggrupper under regionerne, der natten til lørdag er kommet på plads og nu skal til afstemning.

Dermed er der indgået forlig for de sidste 80.000 regionalt ansatte, efter de første omkring 40.000 natten til onsdag indgik en delaftale. 

Lønstigning på 8,1 procent over tre år

Aftalen natten til lørdag, der gælder for blandt andet sygeplejerskerne, indeholder en lønramme på 8,1 procent over tre år og en sikring af spisepausen, hvor man forbeholder sig retten at løfte sagen ved en voldgift, hvis der kommer planer om at pille ved den betalte spisepause.

- Og så er privatlønsværnet væk, hvilket er godt, siger Anja Laursen om den del, der sikrer, at lønnen for de offentlig ansatte fremover vil følge den private lønudvikling.

- Jeg kunne da godt have en ønsket en højere ramme, men med det, vi var oppe imod, er det ok. Der er stadig lang vej til, at vi som sygeplejersker får den løn, som jeg synes vi er værd, siger Anja Laursen.

Kühnau glæder sig over aftale

Også på arbejdsgiversiden er man tilfreds med, at der nu er faldet en aftale på plads for alle faggrupper.

- Jeg meget glad for, at vi har lavet en samlet aftale, hvor vi har fået alle medarbejdergrupper på det regionale område med, siger Anders Kühnau (S), chefforhandler for Danske Regioner og desuden formand for Region Midtjylland, ifølge Ritzau. 

Anders Kühnau (S), chefforhandler for Danske Regioner, og Grete Christensen kunne natten til lørdag fortælle, at en aftale var på plads.

Med aftalen natten til lørdag er overenskomsten for de næste tre år på plads for samtlige 120.000 ansatte i regionerne.

- Det er en stor glæde, at vi står her med et resultat, som dækker alle ansatte i regionerne, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, der er topforhandler for de ansatte i regionerne, ifølge Ritzau.

Under forhandlingerne og forberedelserne til den eventuelle konflikt kom det frem, at nødberedskabet på mange afdelinger på hospitalerne ikke kunne gå op på grund af, at de allerede kører med et minimum af sygeplejersker.

Den del håber Anja Laursen nu, at der i kølvandet på aftalen kan komme fokus på.

- Der ligger nogle ting, som vi nu skal have samlet op på med regioner og kommuner. Vi har gennem mange år sagt, at vi er alt for presset, så det skal vi have samlet op på, for det skal ikke have lov at fortsætte. Vi er nødt til at byde både patienter og personale ordentlige forhold, siger kredsformanden, som derfor håber, at dialogen med Anders Kühnau kan fortsætte.

Her er status på overenskomstforhandlingerne

Endelave vaccination

Flere vaccine-steder åbnes i Østjylland: Ældre skal hjælpes med andet stik

Coronatest gennem næsen

Positivprocent fra lyntest har ligget under én i to uger

Vaccine dosis.

Dansk efterspørgsel på vaccine-rejser til Dubai: - Det er helt absurd

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Huset Nyvang

playHer er handlingsplanen, der skal få styr på skandaleramt plejehjem

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge