Sygemeldt efter peberspray-forsøg

En politibetjent fra Grenaa måtte sygemeldes efter forsøg med peberspray.

En politibetjent fra Grenaa måtte sygemeldes et par dage efter at han havde været med til at afprøve politiets nye peberspray. Manden havde under en vejledning i brugen af det nye våben fået peberspray i øjnene.

Det er voldsomt generende, men ikke farligt. Til gengæld skal man undgå at vaske øjnene i sæbevand bagefter, når sprayen skal skylles ud. Men ved en fejl var der netop sæbe i det vand, han fik udleveret bagefter.

Det gav en så kraftig irritation af øjnene, at betjenten måtte køres til en øjenlæge og sygemeldes i flere dage.

Han slap dog uden mén fra mødet med vaskevandet.

Politiet i Skanderborg, Århus og Grenaa har for nyligt fået udleveret peberspray på prøve, så det kan undersøges, om spraydåserne kan benyttes mod aggressive mennesker, så der ikke bliver brug for politistavene eller tjenestepistolerne.

De foreløbige erfaringer med det nye magtmiddel er positive, lyder det fra brugerne. Sprayen har dog sine begrænsninger Den kan ikke affyres alt for langt fra målet, og så kan den være besværlig at bruge udendørs, hvis det eksempelvis blæser meget.

Peberspray giver en så kraftig irritation af øjnene, at eventuelle ballademagere forhåbentlig glemmer alt om at lave ballade. Virkningen af et pift med peberspray-dåsen holder i 30-45 minutter.