Svampejagt: Det har været et elendigt svampeår

Østjyske svampeentusiaster er ikke imponerede over årets høst og giver det årstidsforvirrede vejr skylden

02:03

Svampeforeningen i Østjylland bød i dag alle interesserede på en times guidet tur nær Blommehavens camping i Marselisborg skoven nær Aarhus.

Målet var at finde svampe, spiselige som giftige, men den mission er blevet forpurret noget af vejret, selv om netop denne weekend midt i september, plejer at være det bedste tidspunkt på hele året at samle svampe.  

- For at sige det kort og kontant: Det er et elendigt svampeår – i hvert fald her i Østjylland, siger Jens Maarberg, der er østjysk formand for Svampeforeningen. 

Læs også Giftige svampe kan sætte indre organer ud af kraft

Han giver især den våde juli og varme september skylden.

- Vi har fået for lidt regn i de sidste tre uger til en måned. Det er vendt helt på hovedet i år. Vi skulle have haft september-vejr i juli og juli-vejr i september, så havde det været godt, siger han.

På trods af de lidt kedelige udsigter var der stadig mulighed for at finde op imod 30 forskellige svampearter i skoven i dag, og de deltagende var da også tilfredse. 

Læs også Dyrebare knolde i høj kurs

- Du får en fantastisk oplevelse af naturen og hvad naturen byder på, og så kan du finde noget, der er farverigt og spændende og tage hjem og tilberede det, siger Ida Magelund, der er vuggestuemedarbejder i Aarhus, og som var med på svampejagten.

Alt håb er ikke ude for svampesæsonen, men det er ved at være sidste udkald. Og formanden er ikke optimist.

- Kommer der nogle ordentlige regnbyger, kan det nås endnu, men jeg tror ikke på, at det bliver helt godt, for det næste der sker, er at der kommer frost. Og når der kommer frost, er det slut, siger Jens Maarberg.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.