Svært at sikre skulptur på Aros-tag

Ingeniører arbejder hårdt for at finde en løsning, der kan forhindre, at Olafur Eliassons bue, 'Himmelrummet' blæser af Aros-tag, hvis det stormer kraftigt.

Det er en stor opgave at anbringe Olafur Eliassons bue, 'Himmelrummet', på toppen af Aros. For hvis den ikke skal forlade taget på det århusianske kunstmuseum som en frisbee, når det stormer kraftigt, så skal den sikres godt. Teknikerne reginner lige nu på, hvordan det skal ske, skriver Urban.

- Der skal noget særligt til. 'Himmelrummet' er en betragteligt stor ting, og det tager sin tid at få alt på plads, og derfor arbejder vi parallelt på flere planer, siger Jens Erik Sørensen, direktør for Aros.

Ingeniørerne skal både tage hensyn til, at den store skive skal fæstnes, og at den vejer godt. Den del af Aros, som vender ud mod Vester Alle, svæver nærmest som en bue eller en hængebro, og den kan i ikke belastes ovenfra.

- Derfor skal der findes fikspunkter længere inde på huset. Siden mod Musikhuset er bedre understøttet. Hos Olafur Eliasson og de tyske ingeniører er der stor optimisme, og i det hele taget har projektet kørt i olie lige fra begyndelsen, så den sidste fase bliver sikkert lige så god, siger Aros-direktøren, der venter, at arbejdet bliver udbudt i entreprise i 2008.

Realdania har givet 30 millioner kroner til projektet på Aros' tag.