Svært at identificere de dræbte

Tandkort og dna-prøver skal identificere de stærkt forkullede lig efter ulykken ved Viborg.

Retsmedicinere i Århus går tirsdag i gang med at fastslå identiteten på de ni omkomne, hvis pårørende alle er underrettet. Identifikationen besværliggøres af, at ligene er svært forkullede.

- Identifikationen kan ske ved hjælp af tandkort, men det kan muligvis også blive nødvendigt at udtage dna-prøver, siger den vagthavende.

Viborg Politi er dog rimeligt sikre på, at de omkomne er syv beboere og to ansatte fra Virklund Plejecenter, der var på en udflugt i minibussen.

Ifølge politiet nærmest overtændte minibussen med det samme, og selv om brandfolkene var fremme indenfor få minutter, var det umuligt at redde de ni mennesker.

Politimester Hans Jørgen Stæhr oplyste mandag, at alle ni omkomne er blevet brændt til ukendelighed. Det er muligvis ikke nok med en obduktion tirsdag af ligene til at fastslå deres identitet, og derfor kan det i stedet blive nødvendigt med dna-prøver.

Bilinspektøren, der blev tilkaldt til stedet, skal nu komme med en teknisk rapport. Politiet har ikke noget klart bud på, hvorfor minibussen - der skulle være dieseldrevet - brød så hurtigt og voldsomt i brand. /ritzau/