Succes for kommunal efterfødselstræning

Der bliver taget alternative metoder i brug, når en flok nybagte mødre hver onsdag dyrker efterfødselsgymnastik i under blå himmel.

Som en del af Århus Kommunes 'By i bevægelse'-projekt mødes de nye mødre med deres børn i barnevogne, og giver den fuld gas i skovene omkring Den Permanente Badeanstalt.
Og træningssesionenerne har været et stort hit blandt de århusianske barselsgængere.

- Jeg synes, det er gået over al forventning. Vi har haft stort set fyldte hold på de timer, som vi har haft herude. Det synes jeg er superfedt, og det er rart at mærke, at der er opbakning om det, fortæller Ebbe Gjelstrup Kristiansen, som er fysioterapeut og instruktør på kurserne.

Træningspassene består helt konkret af løbeture med barnevogne og øvelser på de elementer der nu engang findes i skovene. Desuden bliver udfoldelserne tilpasset de nybagte mødres fysiske kunnen.

- Nybagte mødre har brug for bare det at komme i gang. De har nogle andre forudsætninger for at lave øvelserne i forhold til, at de har nogle muskler, de ikke har brugt i lang tid og mavemuskulaturen er måske påvirket efter ni måneder med at være på stræk. Så det er styrketræning af mavemuskulaturen, generel styrke-, konditions-, balance og udholdenhedstræning, siger Ebbe Gjelstrup Kristiansen.