Styrelse går over stregen

Panelet mener, at fødevarestyrelsen hænger virksomhed ud

06:14

1 af 2

I sidste uge kunne man i medierne læse om en fødevarevirksomhed nord for Randers, der havde brugt en cementblander til madlavning, ligesom forholdene var beskidte og uhumske.

Men gik Fødevarestyrelsen over stregen, og blev Nordic Ingredients hængt unødvendigt meget ud?

Det mener denne uges panel i Hits & Holdninger på TV 2 | ØSTJYLLAND, hvor gæsterne debatterer de mest læste nyheder fra tv2oj.dk.

I sin offentliggørelse af sagen brugte Fødevarestyrelsen overskriften: Beskidt betonblander brugt til patientmad.

Se: Beskidte og uhumske forhold

- Det, synes jeg, er at gå langt over stregen. Fødevarestyrelsen har en opgave med at kontrollere de her folk, som lever af at levere de ting, og de kan fuldstændig ødelægge det for den her mand. Han kan aldrig nogensinde komme tilbage, hvis han får sådan et ry, siger Mattias Vesterdal, formand for Venstre Ungdom i Aarhus, der onsdag er med i panelet i Hits & Holdninger

Han fortsætter:

- I rapporten fra Fødevarestyrelsen, som jeg har læst, der er problemet ikke, at det er cementblanderen, der bliver brugt til det, men det er problemet, at den ikke bliver rengjort ordenligt. Det har ikke noget med cementblanderen at gøre, men det er mere effektfuldt end at sige, at virksomheden ikke havde gjort ordenligt rent.

Også Dorte Lytje, der er blogger og coach, mener, at Fødevarestyrelsen er gået over stregen.

- Ja, de er gået over stregen, og det er ikke i orden. Jeg synes ikke, at de gør deres arbejde. Deres arbejde er ikke at hænge nogen ud i en smart overskrift, siger hun.

Udover Dorte Lytje og Mattias Vesterdal er Jesper Grønkjær, der er tryllekunstner, også med i panelet i onsdag aften.

Du kan se debatten omkring Fødevarestyrelsen og cementblanderen i videoen øverst på siden. Du kan se hele Hits & Holdninger-udsendelsen på TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag aften kl. 18.20 og 21.20