Studerende vil gøre fitnesscentre selvforsynende med strøm

Fire studerende fra Handelshøjskolen i Århus arbejder på at gøre fitnesscentre selvforsynende med strøm.

Fire studerende fra Handelshøjskolen i Århus arbejder på et projekt, der kan blive den ultimative måde at få god samvittighed på: Fitnesscentre, der er selvforsynende med strøm og sender overskuddet til fattige lande.

Fair Innovation kalder de det, og lige nu deltager de i den internationale iværk-sætterkonkurrence Act For Impact med projektet.

- Folk vil så gerne gøre en forskel for miljøet, men de har ikke tid. Og i Fitnesscentret er det jo også med til at motivere folk, når man kan se på måleren, at man laver strøm, siger Kristian Rønsholdt fra Fair Innovation til metroXpress.

Da de fire kun havde begrænset tid, måtte de starte med en model, der skulle symbolisere projektet: De fik firmaer til at donere penge for den samlede cykel-energi fra fem fitnesscentre i Århus i en uge.

Det blev til mere end 1.000 uudnyttede kilowatt-timer og 10.000 kroner til Bangladesh.Nu håber de, at det er nok til at vinde konkurrencen og få midler til at gøre fitnesscentre selvforsynende. Endnu kan man ikke lave energi nok på cyklerne til at drive et helt fitnesscenter. Men om få år vil besparelser nok gøre det muligt.