Studerende giver sure smileys til universiteterne

Bevæbnet med fluesmækkere, der var forvandlet til sure smileys, 'inspicerede' kvalitetspatruljer blandt andet Aarhus Universitet.

Det er Danske Studerendes Fællesråd (DSF), der står bag mandagens kvalitetstjek på flere danske universiteter.

Som led i en større kampagne for at få flere penge til universiteterne, var der også sendt patruljer til Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet.

Ifølge Nils Wiese, uddannelsespolitisk ordfører og næstformand i DSF, skal det sætte fokus på kvaliteten:

- Det er et forsøg på at gøre opmærksom på, at man ikke får uddannelse i verdensklasse på et spare-budget. Det er jo ikke af pædagogiske overvejelser, at der f.eks. ikke er flere undervisningstimer. Det er fordi, der ikke er penge til det.

På Aarhus Universitet er de opmærksomme på plads- og pengeproblematikken:

- Vi ved fra en studiemiljøundersøgelse, at der er en klar sammenhæng mellem trivsel og finansiering. Der, hvor der er råd til at lave f.eks. undervisning i mindre hold, der trives de studerende også bedre. Det er bare svært at få den type undervisning til at hænge sammen med taxametersatserne, især på humaniora og samfundsvidenskab, siger Anders Correll, pressechef ved Aarhus Universitet til Urban.

En rapport fra Videnskabsministeriet viser, at universiteterne bruger næsten 12.000 kroner mere pr. elev, end de får fra staten. Selvom regeringen har afsat 100 millioner kroner på finanslovsforslaget til visse studier, svarer det ifølge Nils Wiese kun til 2.000 kroner per elev.