Strammer op efter millionkup

Dansikring har strammet op på sikkerheden efter det store kup i Tilst, hvor tyve stak af med 11 millioner kroner.

En fejl gjorde, at udbyttet ved et tyveri fra en pengetransport i Tilst i december sidste år løb helt op i 11 millioner kroner. Det oplyser firmaet Dansikring, som har reageret ved at stramme op på sikkerheden.

Chaufføren havde ikke fulgt nogle bestemte procedurer, og hvis han havde holdt sig til reglerne, ville udbyttet have været mindre, siger vicedirektør Henrik Petersen i Dansikring.

- Pengene skulle have været fordelt i køretøjet, så der ikke var så mange penge samlet i én sikkerhedscontainer, men de procedurer blev desværre ikke fulgt i dette tilfælde, siger vicedirektøren.

Dansikring har gennemgået og strammet op på sine sikkerhedsprocedurer og på pakningen af kontanterne, som skal det ene eller det andet sted hen.

Dansikring har fastsat en øvre grænse for, hvor mange penge man kører rundt med i én bil. Hvor grænsen præcist går, ønsker Henrik Petersen dog ikke at oplyse.

- Men det er ikke sådan, at vi kører rundt med flere hundrede millioner kroner i et køretøj, siger han.

I øvrigt efterlyser Dansikring lovregler med krav til værditransporter. I dag er det firmaerne selv, som fastsætter reglerne.