Støtte til integrations-projekt

Århus får en million kroner til projekt, der skal hjælpe nye danskere med at blive iværksættere.

Århus Kommunes nyeste indsats for at integrere flygtninge og indvandrere får nu også opbakning fra staten. På byrådsmødet her til aften oplyste borgmester Louise Gade, at integrationsminister Bertel Haarder netop har givet tilsagn om støtte til projektet, der skal hjælpe flere af nydanskerne i gang som iværksættere.

Med statens tilskud på en million kroner får projektet et samlet budget på godt seks millioner kroner. Projektet indeholder blandt andet et rådgivningscenter, der skal få flere flygtninge og indvandrere til at starte egen virksomhed. En målrettet indsats skal over de næste godt tre år føre til, at de nye danskere skaber 50 nye virksomheder og 150 nye job.

Det kommende rådgivningscenter skal etableres og drives af en operatør, som findes via EU-udbud.

- Vi er meget glade for Integrationsministeriets opbakning til det nye initiativ, der er en stor satsning. Opbakningen viser, at staten er enig med Århus Kommune i, at der er behov for at gøre en særlig indsats, hvis vi skal have flere etniske iværksættere med forretningsmæssig succes, siger borgmester Louise Gade.

Som noget helt unikt skal centeret også undersøge mulighederne for at etablere en såkaldt mikro-låneordning til hjælp for nye iværksættere. Ordningen skal hjælpe iværksættere, som man mener har en forretningsmæssig bæredygtig idé, men som ikke kan låne penge i banken.

20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen

Samsøfærge

play Ny Samsøfærge prøvesejles: Topfart og brændstofforbrug testes

Malou Kjeldsen Frisør Malou Hornslet

Dyreparker åbner ikke, selvom de må: Frisør undrer sig over genåbningsplan

piraten djurs sommerland

Disse østjyske kulturinstitutioner må åbne – men gør det ikke

12f65654-7240-4ef8-8000-1f0e5cd02ae7

Her er vores kort på hånden i den danske teststrategi