Storstilet kampagne skudt i gang for at få børn op på cyklen

Færre og færre børn cykler i skole og i det hele taget. Det skal der gøres noget ved, lyder det fra Cyklistforbundet

Benjamin og Frida fra 5. C på Assentoftskolen i Randers håber, at kampagnen vil skubbe flere af deres klassekammerater i sadlen, så de får flere at følges med til skole

Flere børn skal cykle i skole. Det er formålet i en børnemotions-kampagne, der blev skudt i gang mandag morgen. Hele 589 klasser cykler med i de østjyske kommuner.

I to uger samler klasser i alt 900 skoler landet point ved at cykle så mange dage som muligt. Efter kampagnen trækkes der lod om sjove og lækre cykelpræmier. 

En af de østjyske skoler som deltager i kampagnen er Assentoftskolen i Randers. Her har man tradition for at deltage i den landsdækkende kampagne. I år er 18 klasser på skolen tilmeldt kampagnen.

Læs også Elever dyrker motion i frikvarteret og er glade for det

- Cykling og motion er sunde vaner, der grundlægges i barndommen. Derfor er kampagnen en god anledning til at bede forældrene bakke op om initiativet ved at sende deres børn til skole på cykel i stedet for at køre dem i bil, siger færdselskontaktlærer på Assentoftskolen Tove Lindell.

Mere aktuel end nogensinde før

Alle Børn Cykler er en tilbagevendende cykelkampagne for skolebørn i alle aldre. Alle Børn Cykler har til formål at få flere børn til at cykle til og fra skole – og cykle mere i det hele taget. Som noget nyt afsluttes kampagnen i år med at kåre Årets Cykelskole.

- Færre og færre børn cykler til skole. Men skolen spiller en vigtig rolle, når det handler om at gøre bagsædebørn til hverdagscyklister. Derfor vil vi med prisen gerne anerkende og sætte fokus på, hvordan skoler kan bruge hverdagscykling til at styrke børns sundhed, trivsel og indlæringsevne, siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam. 

Læs også Cykelforbund vil have flere tiltag for at forhindre ulykker

I følge forbundet er cyklen mere aktuel, end den har været i mange år, fordi den har så meget at byde på. Den er sund, den er billig, den er individuel. Cyklen er et væsentligt bidrag til løsningen af klima- og forureningsproblemer, udryddelse af trafikpropper i byerne samt til at forbedre folkesundheden.

Sidste år fik kampagnen 135.990 skoleelever i hele landet op på cyklerne.