Storindkøb fører til madspild
Påsken er højtid for supermarkederne
Onsdag bruger mange østjyder i supermarkederne. Her bliver vognen fyldt godt op, så der er rigeligt med mad til påsken.
Det vurderes, at danskerne bruger 2 milliarder kroner fortrinsvis mad og drikke alene om onsdagen.
- Det bliver en fantastisk dag. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Claus Dahl, der er varehuschef i Bilka i Tilst ved Aarhus.
Mens han godter sig over de fyldte indkøbsvogne, ser Malou Rotvel Pagle til fra sidelinjen med noget mere skepsis.
Hun er madblogger og ambassadør for "Stop Spild Af Mad."
- Det er meget overvældende at være i et stort supermarked i dag og se hvor meget mad, der bliver puttet i vognene, siger Malou Rotvel Pagle.
Bevægelsen "Stop Spild Af Mad" vurderer, at 20 procent af alle madindkøbene aldrig kommer i munden, men i stedet går til spilde.
- Der bliver et kæmpe madspil, rester der ikke bliver spist, mad som står på bordet og går til. Det er rigtig synd, siger Malou Rotvel Pagle.
Og hendes budskab er klart.
- Man burde købe mere moderat ind og tænke mere på en højere udnyttelsesprocent af råvarerne.
I indslaget over artiklen kan du se mere om madspild.