Store forskelle på plejehjem

Århus Kommune har gennemført uanmeldte besøg på samtlige 21 lokalcentre. Tilsynene viser store forskelle i kvaliteten.

En række uanmeldte tilsyn på samtlige 21 kommunale lokalcentre i Århus har afsløret graverende fejl enkelte steder og som helhed store forskelle i kvaliteten.

Konklusionen fra den ansvarlige sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF) er, at de dårlige steder nu skal lære af de gode.

Lokalcentrene er blevet bedømt efter en skala fra 1 til 4. 1 betyder, at forholdene er godkendt uden nogen form for bemærkninger, mens 4 står for store fejl og mangler. Sidstnævnte kan f.eks. være fejl i medicindoseringen, eller at personalet bærer ure og ringe, der kan udarte sig til voldsomme smittekilder.

Tre af kommunens lokalcentre har fået laveste karakter, heriblandt lokalcenter Holme og Skåde, der rummer plejeboligerne Hestehavehusene. Her rullede skandalen i begyndelsen af året, da det kom frem, at ældre risikerede at få en ekstra stor ble på, der kunne holde hele dagen og kun at komme i bad hver 14. dag. Med udgangspunkt i resultatet af tilsynene skal der nu kvalitetsudvikles på lokalcentrene.

- Hele kvalitetsudviklingen handler om at dele viden på tværs af organisationen, så lokalcentrene kan lære af hinanden. Hvad er det, de kan de gode steder og hvordan kan vi få det til at smitte af på de øvrige? Spørger sundheds- og omsorgsrådmand Dorthe Laustsen (SF). /ritzau/

Du kan læse tilsynsrapporten for Lokalcenter Holme-Skåde ved at klikke <STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/admin/nyheder/Upload/Dokumenter/HolmeSkxde.pdf" target=_blank>her!</A></STRONG> <EM>(PDF-dokument. Kræver Acrobat Reader)</EM>