Storaktionær i Mols-Linien nær kollaps

Stolen vakler alvorligt under en af de fire storaktionærer i det østjyske færgerederi Mols-Linien, advokat Olav Damkiær-Classen.

Det sker efter at Forstædernes Bank og Amagerbanken i mere end et år har holdt hånden under ham og tre andre storaktionærer i Mols-Linien, der har set deres værdier smuldre mellem hænderne. Det skriver dagbladet Børsen.

Efter raketstigninger i Mols-aktien på fondsbørsen røg markedsværdien af Kattegat-rederiet op i mere end tre mia. kr. i foråret 2008.

I dag er markedsværdien af selskabet 687 mio. kr.»Selskabets ledelse undersøger muligheden for at reetablere selskabets kapitalforhold ved drøftelse med selskabets hovedanpartshaver og kreditorer.

Disse forhandlinger er endnu ikke tilendebragt, og der er derfor betydelig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften, skriver Olav Damkiær-Classen i sit regnskab for Figaro Aktieinvest, der ejer 15 pct. af aktierne i Mols-Linien.

Revisor Bjørn Bengtsson, der oprindeligt satte en række af storaktionærerne sammen i
Mols-Linien, konstaterer i det dugfriske regnskab for Figaro Aktieinvest, at Mols-aktiernes bogførte værdi trods nedskrivninger er usikker, fordi 'salget af porteføljen ikke
umiddelbart vil kunne finde sted via fondsbørsen'.

<i>Kilde: Dagbladet Børsen</i>