Stor tilfredshed med de østjyske betjente

Politiets omdømme er bedre end nogensinde, og samlet set har dansk politi fået det bedste resultat siden 2010 i den årlige omdømmemåling af offentlige institutioner

I dette års omdømmeundersøgelse får politiet en samlet score på 79,5 ud af 100, hvilket giver ordensmagten en samlet 4. plads blandt de 40 mest kendte offentlige institutioner i Danmark - kun overgået af Danmarks Domstole, Folketingets Ombudsmand og Forbrugerombudsmanden.

Også Østjyllands Politis omdømme er blandt de bedste med en score på 81,8 ud af 100, og det resultat betegnes i målingen som fremragende. Østjyllands Politi scorer især højt på områder som pålidelighed, service og gode resultater.

- 2015 har været et år med rigtig mange opgaver for dansk politi og også for Østjyllands Politi, hvor der har været stor fokus på vores arbejde og vores måde at prioritere opgaverne på. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at borgerne synes, vi gør det godt på så væsentlige områder, siger politidirektør Helle Kyndesen.

Borgerne giver også udtryk for, at politikredsen, efter deres opfattelse, er drevet af kompetente medarbejdere og dygtige ledere.

- Der kan jeg jo ikke være mere enig. Vi har nogle enormt dygtige medarbejdere i Østjyllands Politi, der hver eneste dag gør et stort og godt stykke arbejde, så det gør mig stolt at se, at det også er borgernes oplevelse, fortæller Helle Kyndesen.

Tættere dialog med borgerne

Generelt har Østjyllands Politi et flot omdømme på alle seks områder, der måles på - ledelse, ansvarlighed, services, udvikling, arbejdsplads og etik - og der er fremgang på alle områderne sammenlignet med sidste år.

Et skulderklap som der kan arbejdes videre med, mener politidirektøren.

- Vi vil gerne i endnu tættere dialog med befolkningen om, hvordan vi bedst muligt løser vores opgaver. Vi er sat i verden for borgernes skyld, og vi skal imødekomme de behov og forventninger, borgerne har til os. Det kan vi så konstatere, at borgerne i høj grad synes, vi gør, men vi kan altid blive bedre, lyder det fra Helle Kyndesen.

Østjyllands Politikreds er en af 12 politikredse i Danmark og dækker Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Odder og Samsø kommuner.