Stor succes for hjemmeværnssoldater i Afghanistan

Der er masser af ros til den østjyske deling hjemmeværnssoldater, som lige nu befinder sig i Afghanistan.

Genrefoto.

Den deling på 30 hjemmeværnssoldater, der lige nu befinder sig i Afghanistan, får stor ros for deres indsats. Delingens opgave er at bevogte militærbaserne Price og Budwan, det tidligere Armadillo, i den uroplagede Helmand-provins.

Hjemmeværnet har i en prøveperioede på snart to år taget sig af bevogtningen af de to militærbaser. Det er Hjemmeværnsdistrikt Østjylland med hovedsæde i Brabrand, der har stået for træningen af den 30 mand store deling. I disse dage besøger ledelsen i Hjemmeværnet de danske bevogtningssoldater for at evaluere indsatsen.

- Det går fantastisk godt. Jeg har brugt de seneste dage på at tale med vores hjemmværnssoldater hernede, og jeg kan fornemme, at moralen i delingen er meget høj. De gør et flot stykke arbejde hernede, ingen tvivl om det, udtaler major i Hjemmeværnet Poul Erik Ebbe Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND i Afghanistan.

Der er også masser af ros til delingen fra Forsvaret.

- Jeg kan faktisk ikke finde en eneste dårlig ting ved den her deling. De er meget dygtige til bevogtningsopgaverne, og det betyder, at alle kampsoldaterne i lejren kan sove roligt, når de hviler ud mellem opgaverne, siger chef for den danske kampgruppe oberst Flemming Mathiasen til TV 2 | ØSTJYLLAND fra sit hovedkvarter i Camp Price.

Hjemmeværnet håber på, at politikerne i den kommende tid enten udvider den to-årige prøveperiode eller går skridtet videre og gør ordningen med, at hjemmeværnssoldater kan deltage i internationale opgaver, permanent. Derfor er det især vigtigt, at delingen, der lige befinder sig i Afghanistan, klarer sig godt.

TV 2 | ØSTJYLLAND er lige nu i Afghanistan, hvor vi følger den østjyske deling på 30 soldater. På mandag bringer vi det første af tre afsnit om den østjyske deling i Afghanistan.