Stor rejsedag: Husk det gode ferie-humør på vejene

Mange kører i dag på sommerferie, og det kan give kødannelser på E45. Hold afstand, kør hjemmefra i god tid og husk det gode sommerferie-humør, lyder rådene fra Vejdirektoratet

Arkivfoto

Skolerne er gået på sommerferie, og det samme er mange danskere. Det kan mærkes på vejene, hvor mange ifølge Vejdirektoratet søger mod syd eller ud til de store sommerhusområder, hvor lørdag er den store skiftedag.

Men indtil videre glider trafikken i Østjylland, oplyser Vejdirektoratet.

- Det, vi ser i dag, er, at mange skal sydpå, og det kan give et pres på E45 i sydgående retning især ved Kolding-området, men også ved den dansk-tyske grænse kan der opstå kø på grund af den midlertidige grænsekontrol ind i Tyskland, siger Mette Nedergaard, der er vagthavende ved Vejdirektoratet. 

  Foto: Vejdirektoratet

Hun fortæller, at der også ved de store sommerhusområder på blandt andet Djursland kan være en del flere biler på vejene, da lørdag er den store skiftedag.

Lørdag er spidsbelastningen i tidsrummet mellem klokken 9-14.

Læs også Skal du køre på ferie over den tyske grænse? Her er tre gode råd

Mette Nedergaard gør også opmærksom på, at der ved Ejer Bavnehøj er vejarbejde, og at hastigheden derfor er nedsat på strækningen.

Men uanset om man skal en tur sydpå eller et smut i sommerhus, så gælder det om at komme af sted i god tid.

- Man skal komme hjemmefra i god tid, især hvis man skal være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Og så gælder det om at holde god afstand på vejene og huske det gode sommerferie-humør, siger Mette Nedergaard.