Stor interesse for cyklister

Mange deltager i debatten om cyklisternes opførsel i trafikken

TV 2 | ØSTJYLLAND har i denne uge haft fokus på cyklisterne, som ikke alle steder er lige gode til at overholde færdselsreglerne. Det er til stor gene for andre trafikanter, og det kan i værste tilfælde ende i ulykker.

I forbindelse med serien om cyklister har rigtig mange henvendt sig via især Facebook og på email med deres oplevelse omkring cyklisterne.

Se: Cyklister kører råddent

Herunder følger nogle af de eksempler, som TV 2 | ØSTJYLLANDS brugere har indset.

Blandt andet skriver Jacob Sørensen fra Aarhus:

- Min kæreste og jeg bor i Øgaderne, 8000 Aarhus C, og oplever hver dag at cyklister ikke respekterer ensretningen. Problemet er særligt grel mellem Nørregade og Sjællandsgade, hvor op imod 100 cyklister hver dag ikke respekterer ensretningen på Sjællandsgade. Cyklisternes overtrædelse medfører gener for bilister og fodgængere, og vi oplever jævnligt at komme karambolage med cyklister.

Adskellige brugere har skrevet ind angående Ringgaden i Aarhus, hvor de er trætte af de mange cyklister, som kører over for rødt lys.

Og i Silkeborg gør Lene Jensen opmærksom på cyklister i gågaderne.

Se: Her kommer flest cyklister til skade

- Cykler er en sand pestilens i gågaderne i Silkeborg. Det er gamle, unge, ældre, børn og forældre med børn.

- Lørdag formiddag i det værste mylder kommer der ofte 4-5 motionscyklister cyklende gennem mylderet. Ingen har respekt for noget som helst mere, og hvor er det træls, når man tror, at det er der ungerne kan gå for sig selv uden at blive kørt ned.

Herunder kan du også se et udpluk fra debatten på Facebook om cyklisterne.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

ØSTJYDER CYKLER RÅDDENT. Flere og flere cyklister blæser på reglerne og cykler over for rødt, cykler på fortovene og på...

Posted by TV 2 | ØSTJYLLAND on 10. maj 2015

- På mine ture rundt i Randers oplever jeg ofte cyklister, der ser stort på regler og hensyn. De cykler i forkert retning på cykelstierne, giver ikke tegn til hverken sving eller stop og suser tæt forbi en uden at ringe på klokken.

I Skanderborg har nogle af de tohjulede tilsyneladende problemer med at finde ud af, hvor det er tilladt at cykle.

Se: Cyklisterne ser stort på reglerne

- Ved Skanderborg Station skyder næsten alle genvej på fortovet, de fleste i høj fart under overdækningen, kvinder og mænd med børn bag på eller børn på egen cykel ved deres side. Der er ikke noget at sige til, at børnene ikke forstår, det er forkert, skriver en bruger i en mail.

Flere gør også opmærksom på, at motionscyklister på landevejene i Østjylland udgør et problem, da de fylder vejen og gør det svært for bilisterne at passere.

Serien om cyklisterne fortsætter i aften, torsdag. Se med i TV 2 | ØSTJYLLANDS nyheder klokken 19.30